Subscribe

Thursday, December 16, 2010

Upin Ipin dan Kawan-kawan...mmm betul.!betul!Betul!

Hi nama saya Upin,


Nama dia Ipin,



hehehehehe......................................



Karaktor kartun yang memang disukai oleh kanak kanak di Malaysia, Indonesia, Mahupun Singapura.Kira Famousla dua adik beradik ni.............



Ok mommies or adik-adik atau kakak-kakak...abang-abang sekalian adakah anda peminat setem yang tegar?huhuhuhu....Jikalau ya ...mohla penuhkan Berjaya Times Square di Bukit Bintang nun....sebab dari hari Isnin lepas sampaila ahad nih adalah MINGGU SETEM bak kata omputih Setem Week ye?Achik tinggal kat nilai..nak p lepas time keje a big No no to me...



Achik bukan la peminat setem yang setia sangat tapi achik adalah kumpul sekeping dua setem yang limited edition Contohnya Setem seluruh pejabat pos yang ada kat TANAH MELAYU ni, Hari Jadi Sultan Pahang punya setem sebab achik lahir kat PAhang..hohoho...









(mesti U olls pelik kan tajuk kat atas Upin dan Ipin tapi si achik ni membebel pasal setem plak)Sebenarnya kalu anda semua nak tahu every month Pejabot POs Besar Malaysia ada keluarkan stem ikut tema.Contoh bulan lepas , tema stem ialah SATU MALAYSIA...ha bulan ni




UPIN DAN IPIN!!!cantik wokeh rugi kalu tak ade.very the colorful....huhuhuhu..I loike.!!









Tak caye?moh tengok gambar amatur yang achik snap pakai crapberry achik




(Folder Khas Upin dan ipin..only RM5.50)


(kat sampul yang gambar ada kak upin dan depa berdua tu ialah setem..berharga lima ringgit.Ada lagi setem yang bergarga 60 sen tapi achik soh kawana chik kumpul cop dulu setiap hari contoh macam yang kat dalam gambar tu ..everyday different cop.Most setem collectors kumpul cop cop ni sebab tak ade dimana -mana kecuali hari setem itu dikeluarkan ye kengkawan?)


(rupa dalam folder nyer..colorfulkan?)
So ape lagi sila serbu berjaya times square untuk dapatkan setem UPIN DAN IPIN serta kengkawan depa .Limited Edition ni..next week dah tak ada!!!

4 comments:

Aan Andes said...

Hey me pun suka menda2 ni..kumpul setem unik hehehe. Tapi dah stop lama. Kena pegi Time Square je ke? Or kat pej pos pun mesti ada kan?

linziana said...

Pejabat Pos besar maybe ada.My friend yang kebetulan pengumpul setem tegar ni cakap memang hujung tahun POS malaysia minggu setem.So kalu terlepas mana-mana tema setiap bulan tu boleh la cari kat situ tapi tak semuanya ada contohnya KTMB punya setem.Totally sold out.huhuhu

ApasH said...

salam,

my doter mmg ske abih ngn Upin&Ipin ni. Tapi dia baru 20months so tak tau appreciate lagi mende2 camtu. Buat bahan dia renyuk2 & koyak je..Kalau dia dh besar baru sesuai beli kot.

linziana said...

hehehe, ni sesuai untuk maknye jugak. kita suke upin ipin gak especially selphy lembU si singh tu.hehehehe.selphy Go!!!