Subscribe

Monday, April 25, 2011

Attention to Mama Adrian!

Hi , its me again..

wah!wah Wah rajin me update kan?

Actually ini short note to mummy adrian yang jadi lucky follower tuh!
mE baru berkesempatan beli hadiah untuknya hari jumaat hari tu..and hari ni baru nak Post.hehehe.Sowi mummy.


Nak tahu apa hadiahnya?!

Jeng!Jeng! Jeng!Not much mummy but a sweatshirt from mothercare for little adrian.


Dunno wether its too big or small for adrian.

So nantikan ye?hari ni nak pos laju. hehehe.Thanks again mummy.

Oh by the way ini gambonyer...




Hope u like it mummy adrian.. :)

Let's go to the zoo Peeps!

Last Saturday, i managed to go to the zoo with my besties liza and my hwang tejha of course..to the zoo.As a mummy , i gila semangat nak tunjuk wild animals to my prince wokeh.Woke up at 4a.m as usual), Prepared azryl things and need..as kalu bawak dia travel, satu battilion i bawak tau.His tit bits such as biscuits, bread, nestum,milk and etc.Tu baru bab makan , belum lagi bab baju spare, pampers,towles , tissue....
Memang banyak.Semuanya demi kesenagan sewaktu berjalan-jalan nanti.For the record azryl sangat cerewet.Kalu lapo, mengamuk, kalu panas pun mengamuk,kena mandi.huhuhu.Mana tak pening kepala mak?

Di akhir entry nanti adela beberapa keping gambar binatang yang sempat me snap.Bukannya apa, azryl tak nak gambarnya ditangkap!sibuk betul dia nak berjalan.Jenuh me nak kejo.Fuh!maklumla orang baru buleh dapat kaki la katakan...hehehehe.Jenuh ok me tunjuk dia birdla, kangaroo la, sang kacil la..yang dia pandang ..tu..nun tanah rata yang bisa dia berlari laju.Last-last me naik tram je.Sampai lentuk terus bila naik .Sebab penat kot.hehehehe :)

Perjalanan tidak berhenti disitu..as we decided to have lunch at the curve .Kat sana,me mandikan azryl and segar terus dia.Excited nak tour mall pulak.
Lagi sekali me semput disitu..


Ok la overall me and azryl memang enjoy di zoo.My bff liza pun sama.Thanks liza for accompanied us taht saturday.Jasamu dikenang tau!Nanti dah kahwin cecepat dapat anak k?buleh kita bwak anak sesama.hehehe

So di penghujung entry marilah kita sekodeng binatang-binatang yang sempat me snap..
hari itu :)




(giraffe tengah makan Pagi! hehehe)



(The elephant tengah seronok garu kaki dengan tebu.so cumel ;) )








LAst but not least, Hwang tejha tengah feeling bawak kereta..habis duit mak 5 hinggit naik kete ni tau.!huhuhu



till the next entry gojes!muah!

Friday, April 22, 2011

#8 A recent Photo of U

Hi gojes!

It's Fly- Day! yeay!


Fly-day is equivalent to friday equivalent to saturday night equivalent to weekend..
hehehehe

So, apa lagi ..jom kite cuck bintang ? :)

hoho..bila tiba weekend mood pasti sangat happy sebab me buleh berjimba-jimbu dengan Hwang tejha.nak-nak dia dah pandai bertatih makanya seronokla bawak dia jalan.Me cadang nak bawa dia ke zoo. :).tengok haiwan-haiwan..dengar bunyi haiwan dan tengok en-en munyet macho kencing sambil bergayut kat pokok.Itu semua experience baru buat hwang tejha kan?


Ok la gojes..me akhiri dengan quest ke 8 iaitu gambar terkini me.Not much but i got two sets of panda eyes..
So i tak lah edit dalam photo shop sebabnya biarla tunjukkan muke me yang sebenar-benarnya....heheheheh

Jom skodeng :)




Buleh la no?

till the next entry and quest gojes. !muah.

Thursday, April 21, 2011

Butthurt

Morning gojes ...

This entry is going to be sad entry

Oh my..where should i start..

Actually currently i have some issues regarding my marriage cert as i urge and pushed my husband to settle it down since it's been 5 years already.(Kepada kengakwan bujang yang nak kahwin di luar negeri tak kira la kat siam ke mana ke, make sure u have to get it registered within 3 months.Dont ever delayed the process or u going to face the same problem as mine.)

Tho something fishy is going on within my husband sides..i still hang on to this faith.But it doesn't mean i sit down quietly and do nothing.(Pada yang musykil,whether my son ada birth cert or not , yes ada, because the Malaysian embassy at songhkla already certified that this marriage is sah .)

I will do everything on my own.sart with consult peguam syariah this matter.What can i do about it since my husband take for granted all this thing.

Ok thats why i was so pissed off yesterday!It concerns my son's right.what ever connect to my son future memang me akan naik hantu.

move on to my work issue plak.

Ada this makcik which happened to be my team leader.(I think dia kaut semua kerja sebab nak naik pangkat cepat since dah 10 tahun dok macam tu jek dia.tak kemana ,dia sorang jer yang membuat ot, orang lain tak nak pun)

tu tak jadik hal to me as i respect her as a leader.Cumanya dia ade satu perangai..very annoying

She likes to ordered us doing work without having black and white..In the end of the day dia lupa dah bagi kerja and keep tambah segalanya..and kalu tak siap hantar barking email siap big boss pun dicc nyer.ok..kalu sekali me tak kisah.banyak kali.Bila diri ini selalu di blame..me pun hangin k.me terus jumpe big boss and cakap the whole scenario..

after that shoot her counter email walau dia kat sebelah jer pun..tempat duduknya.Without evidence u can't defend yourself.I've learned my lesson very well.


Tapi..nak buat macam mana kan dah makan gaji..kena deal dengan pelbagai ragam,.Thats why i tak suke jadi designer.I prefered work on site.Tengokla kalu azryl dah ok next year i think i need to change my post.

Till then gojes..sorry for my emo entry.

Wednesday, April 20, 2011

Hantu Gigil dan Hantu semput

Morning gojes and my beloved fwens..!

Actually my mood is kind of not good..I feel so mad towards my dear hubs.Takpela
I will try my best to be ok and work diligently..

Moving on,

I want to share this comedy story again,also taken from berita harian couple of weeks ago..i remembered the details but as usual i will put in in my own words.(I am hoping to be in jovial, cheerful me..again once i type he story..its quite funny really.. :)


and the story lebih kurang macam ni..
*************************************************************************************

Tersebutla disuatu tempat dimana hantu-hantu makan angin sambil menikmati dunia yang hanya mereka yang jadi hantu shaja mengetahuinya....terdapat dua hantu yang sedang berborak kosong...

Cerita yang menjadi topik hangat didalam perbualan mereka berdua ialah..bagaimana mereka mati.

Hantu A : "Wei B kenapa aku tengok kau menggigil semacam jer...?

Hantu B:" Oh sebab time aku mati tu gila sejuk beb..kematian aku agak ngeri sikit..kau mesti tak nak dengar.


Hantu A: Cer cite..cer cite(tetiba bunyi cam usup wilca plk..)

Hantu B:Sebelum Ko nak tahu cerita aku , yang kau mati ni sebab apa plak A?

Hantu A : Gine citer dia..Aku mati sebab sakit Jantung.Sudden death la katakan..semuanya berpunca dari bini aku yang aku syak dia main kayu tiga.Satu hari tu,aku skodeng la perbuatan bini aku tu..aku nampak ada kelibat orang jantan..Puas aku kejar..yang bini aku buat muka selamba badak..sebab takdak orang..Tapi aku tak puas hati dalam sibuk aku geledah isi rumah aku diserang sakit jantung.
gitula cito dia...

Hantu B:Laaaa..........kenapa kau tak carik dalam peti ais?Kalu tak kita dua masih hidup lani..Takdelah bini kau jadi janda meleteop sekrang..ish...ish..ish...


***********************************************************************************
hehehehe..kalu tanya pendpat me, me rasa citer ni lawak jugakla..kan?
Till the next entry darlings..(hug and kisses for u guys.. :) )

Monday, April 18, 2011

The fur balls

Its been a while i haven't update about my apple in my eyes..yes..yes nowadays its all about azryl daniel the Chicky ,mickey only son of mine but it doesn't meant that i abandoned my fur companion..the musketeers ( The nickname for my fur cotton balls inky,kitty,black,kontot,brother,moose and not to forget my late beautiful pwincess catriona who died last month) sob..sob...


So here , i want to present one of my fur balls companion..

the charming archduke aaron.
Aaron the handsome boy already been with me for 3 good years.He such an adorable boy where he only sleep the whole day.Oh well...but still once in awhile we will play "catch the rope together "..and he will be very bzz running up and down..till he get tired.hehehehe...

Behold,
the charming archduke aaron is in the house(more or less is in my blog. :) )





# Day 7 A recent photo of u and your Friend




Dang!Hamek ..me masih dalam kategori bulat lagi as baru turun sekilo lagi ..dengan berjumlah 4 kg in total.Walau dah rasa seluar mula dah tak sendat..perut pun tak la tinggi macam orang pregnant but tang muka tuh still nampak tembam..

***********************************************************************************
Harap maaf di atas peryataan peryataan diatas yang tidak ada kena mengena dengan tajuk entry.

heheheh..Gambar diatas memang baru sesangat diambil pada jumaat lepas di mana me ngan opis mate tersayang mengenyangkan perut di Thai express the curve.banyak pilihan bagi yang vegetarian like me.(again..i became a vegan now because i still stick to my own diet regime..tak dak duit pun sama as dah hujung-hujung bulan ni kan..hehehehe)

Kawan sebelah me tu kurus je nengok..me nampak cam mokcik-mokcik..Tak kuasa me nak bermakeover selagi me tak ke berat pre-pregnancy weight dahulu.harap maklum.La ni ..kalu orang nak panggil mokcik pun mokcikla...me tarak kisah... :)


Sekian dari mokcik lin..till the next quest gojes!

Mee Bandung.

Morning gojes!!

I am back bzz and buzzing on this wet monday morning.

Its quite a gloomy day to start the work after a weekend ..Oh well kalu tak kerja camno nak kasik anak makan tul tak?

Sebelum start hari ini, me nak kasi satu lawak jenaka yang dipetik daripada akhbar berita harian semalam..enjoy reading... :)

(Cerita ini di olah dan di 'otter' sesikit tak serupa dengan yang asal sebab me tak ingat detail..cume ingat isi penting sahaja..)

**********************************************************************************

Al kisah...

Tersebutla disuatu bandar , terdapat sebuah keluarga yang mengambil pembantu rumah dari indonesia.Mungkin dek kerna pembantu rumah itu mempunyai badan bak inul goyang gerudi en 'm' ni terliur sehingga melelh air liur nya setiap kali si tuminah ni membuat kerja-kerja rumah.Pabila isteri en 'm' keluar bekerja..kerana nafsu yang tak dapat tertahan tahan lagi en'm' terus mendapatkan tuminah.Ghupanya tuminah ni pun menaruh hati terhadap en 'm' jugak.
Akhirnya mereka terlanjur.......

Jadi makanya suatu hari tuminah pun beritau la en 'm' bahawa dia berbadan dua.Namun en'm' mahu menutup segala perbuatannya ..Of cozla mana nak kasik bini tahu kan?pecah la lobang nanti..So dia nak hantar tuminah balik kampung.

En'm':Tuminah segala perbelajaan anak kamu aku tanggung sampai umurya 18 tahun..kalu kamu sudah melahiran..hanatr sahaja poskad kepada aku.

Tuminah:Ya pak..tapi gimana mahu kasik tahu ..?kalu cakap saya sudah melahirkan nanti ibu tahu..

En 'm':(menggaru-garu kepala sambil berpikir...Macam ni tuminah kamu hantar sahaja poskad dan tulis mee bandung.Maknanya saya tahu kamu sudah bersalin..

Tuminah: baik pak..

Makanya tuminah pun pulang ke negaranya..rahsia dia dan en'm' terselamat..
Selepas 9 bulan..Posmen pun mengahatr poskad terus ke depan pintunya.Kebetulan isterin en'm' menyiram pokok di laman...
Maka diambil poskad itu sambil mengerut-ngerut dahinya..lantas dipanggilnya en 'm'.

Mrs 'm': Bang agaknya salah rumah ni..sebab poskad ni pelik sungguh..

En 'm':Tak lah betul la tu..untuk abang..mai sini bagi abang baca..

Isteri en'm' pun bagila suaminya..mula-ula dahi en 'm' berjkerut-kerut selepas itu mukanya bertukar ke merah..biru ungu dan terus pengsan..

Isteri en 'm' Panik selepas melihat suaminya terlantar sambil mengambil poskad itu lalu cuba membacanya..sekali lagi..dia pelik kepnapa suaminya pengsan selepas membaca ini

"Mee bandung, mee bandung, mee bandung, mee bandung,2 ada terlur, 2 tak ada telur,hantar kuah lebih sikit ye?cepat tahu"!

********************************************************************************

hehehehe..lawak tak?erm..selamat bekerja ye gojes-gojes sekalian..

Friday, April 15, 2011

#5 A photo of a Former crush.

Ya ampun...!


Harap maap ye gojes-gojes sekalian..walau me dah kahwin..tapi perasaan suke tengok lelaki lelaki hencem tu tetap ade..heheheh.(Laki achik jauh..so me pegang title singgle but not available.hohohoho)


Al kisah my former crush yang paling latest sekali ialah Mr Park Hae Young(nama karakter didalam citer korea my princess)..me suke tengok matanya yang redup..bodynya yang santek lagi mantap dan opcoz very the romantic in the story.Pompuan memang suke lelaki yang suke carimng-maring ni tul tak?( sambil terpikir lakiku perut kedepan.hehehe)

Jadi, marilah achik tempekkan gambonye untuk tatapan gojes gojes sekalian.jangan marah tau..nanti tambah satu kedut lagi..huhuhu



Cumelkan?pada me la...hehehehe..

Till the next quest gojes..dont be notti-netti tau this weekend?bagi yang ade anak tu selamat bermain bersama-sama... :)

Daniel Vettel

I baru sedar semalam my boy ada bakat terpendam nak jadik formula 1 driver as he grabbed the bakul and buat macam stereng...siap bunyi lagik..(hilang semua stress kat opis nak..mecih cayang..buchuk..)


Oh my....kids always amaze us everyday..

Tanpa membuang masa jom skodeng ape dia ngah buat.?me sertakan video skali kat sini. :)
Azryl nak jadik F1 driver ek?kalu tak dapat jadik F1 driver..tolong tukarkan tayar kete F1 pun ok..hehehegaji masyuk tau nak...?Bleh mummy tumpang glamor sekali..hehehehehe

video

Thursday, April 14, 2011

Hadiah Mystery Menanti untuk follower ke seratus!

Hohoho..


dan Pemenangnye ialah..Mama adrian!!


Hehehe...actually me tak plan pun but i feel honored..truly hontonyi..sebabnya..ada yang sudi ,membaca ngomelan me..

since mama adrian ada hencem boy yang sangat la cumel..me plan to give her an appreciation token..Not much but something useful.hehehehehe

Hadiah adalah rahsia..so mummy adrian drop down here to give me address ek?once the item post me let u know. :)

#5 aphoto of u making a funny face.

Hi gojes good morning!

Alorr ni susah sikit as me tak ade la pulok gambo muke lucu.Me terkenal dengan muke masam.Kalu orang tak kenal ingat me sombong.But once dah kenal mulut me macam buntut ayam..pot pet..pot..tak benti.heheheh

Tapi me gantikan dengan gambo ini buleh?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

(Picture googled)


aci tak ?hehehehe.. ala-ala lara croft gitew.!ouch!

Till the next quest peeps!

Wednesday, April 13, 2011

#4 A Photo that Makes u Happy.

Hmmm...

This photo reminds me that its really hard to come at this stage where i got to suffered, struggled a lot to be at my place rite now.Without gut and determination..i wont be as what i am now.





Yes gojes!Perasaan menerima skroll dari yang Dipertua naib canselor.Rasanya?PUAS! Puas sangat.Seluruh jerih , perih..berbayar pada hari ini.Disebabkan Sekeping kertas ini, azryl dapat merasa baju mothercare,pumpkin patch, even GAP KLCC.hehehe.Kalu tak ade kertas ni my shadow fax aka pesona hitam jugak tak mampu dimiliki.cuma berangan jela...

So ...setiap kali me tenung gambar ini..me mesti senyum sendiri...gambar ini bukti bahawa jika kita tidak berputus asa..dan terus berusaha walau terpaksa mengesot...sekalipun asal keyakinan kita tetap utuh untuk berjaya ..pasti kita akan berjaya dengan IZIN-NYA...

Tuesday, April 12, 2011

#3-Picture of someone u Love.

Tricky question innit?

heheheeheh..

Of course I love My only Hwang tejha the most!what a silly question.


Tanpa membuang masa mari kite tempekkan disini lelaki yang menjadi pojaan hati me siang dan malam, pagi dan petang 24 jam sehari, 365 hari setahun.





Eh! eh! malu plak!..buchuk sila tunjukkan muke pada auntie-auntie semua okey?
Meh mummy amik Gambo lagi sekali(Punya payah nak amik gambo dia sekarang.Fuh!)



Teeheehehehehehe...kan elok senyum tuh. :)

Till the next quest gorjes!

Friday, April 8, 2011

#2 Day 2 , a photo of yourself a year ago.

Morning gojes!

Ok mari teruskan dengan cabaran gambar no 2.do i have to?aiyark!!because 2010 = G.E.M.U.K.Maklumla baru lepas melahirkan azryl.Jadi tak banyak photo last year.Me sendiri malu nak tengok muke kat cermin.Nevertheless I letak jugak..
Untuk kasi pembako semangat untuk kurus.Ye yop! kita bako!kite Bako!muahahahahahah

Let's see.....




Ehehehehehehe..me dengan sesatu nyer adik teruna me..yang berumur 17 tahun nak masuk 18 tahun.Oh so the very the gebus!
Menurut my laki..gemuk cam tong pun takpe(yola tuh!macam haku tak tahu yang kamo kalu tengok peha amoi putih mulus tu mata mengeyam atas bawah kan?)..

Dia cakap lagi kalu me kurus bab beyonce..dia takut ramai terpikat maklumla me dok sorang disini.hahahahahaha..tahu takut!Tak kira nak kurus jugak!

Ceghita bab projek kurus nih, me telah turun lagi sekilo (semalam baru timbang)..tudia..menjadikan 3 kg in total dalam masa dua minggu.HuH!baru ku tahu sebenarnya kalu nak kurus kena bekejar ke sana kemari tanpa menjaMAH NASIK.Makan makanan yang kasik kenyang lama cam oats..pehtu makan sayur.Dengan adanyer azryl..lagi la cepat proses ini.Tima kasih nak!!

Oh by the way folks!selamat berhujung minggu yer?

Thursday, April 7, 2011

Mari Joint Kengkawan??(10 days Picture Challenge)

10 Day Picture Challenge.


(Should be easy pisy enuff as tak lah muntah darah cam cabaran 30 hari berblogging itew!hehehe.Me cilok dari my prend Maria(my friend yang agak lama jugakla since asasi dulu)kan maria kan?

Day 1 - Your Facebook profile photo.
Day 2 - A photo of yourself a year ago.
Day 3 - A photo of someone you love.
Day 4 - A photo that makes you happy.
Day 5 - A photo of you making a funny face.
Day 6 - A photo of a former crush.
Day 7 - A photo of you and your best friend.
Day 8 - Your most recent photo of you.
Day 9 - A photo of you have taken.
Day 10 - A photo that makes you laugh.

So now Day #1
Your Facebook Profile Photo


Tara!!!This is what i do for living.hehehe.I am a train dr.(agaks keterlaluan tapi benarnya ia lebih kepada mendesign tata hala arah keretapi supaya berjalan dengan lancarnya.hehehe

Choo!Choo!

Low glisemic Food

Ok gojes-gojes...

Kalu anda semua tengah berdiet macam achik(hehehehe)...
Meh sini achik cerita sikit pasal Low glisemic food nih..

Foods with a high GI are absorbed quickly into the blood stream and cause a rapid rise in blood glucose levels. While foods with a low GI are broken down more slowly over time and keep blood glucose levels more stable (Remember that low is slow!).

Some carbohydrate foods will maintain your energy levels for hours, while some may cause your blood glucose to rise and fall. Different types of carbohydrate can also affect feelings of fullness in the stomach and this can influence hunger and your ability to control your body weight.

(Source:http://www.criticalbench.com/low_glycemic_index_diet.htm)

Ha..nampak tak kengkawan?

Kenapa GI ni Penting?
Sebab:Kalu kita workout or exercise, makanan low GI ni akan maintain energy level kita thus delay our hunger and need for food.Hence ia akan menyumbang kepada weight loss ok?

Remember, that it is also important to look at the calories in food to. Rice and bread might be low in fat but when your body is burning the carbohydrates in these foods it doesn't burn as much fat. So if you are on a low fat diet, you wont lose as much weight if your calories are still high.

Chicken, beef, fish, eggs, nuts, and avocados contain very little or no carbohydrates. These foods if eaten by themselves will not have much effect on your glucose levels and are very low GI.

In conclusion low GI foods are ideal for losing weight due to the slow absorption from the stomach. Low GI foods also help to keep blood sugar levels more stable and this has an effect on reducing sweet cravings.

Moh kite lihat cart list of Low GI food.So kite buleh berdiet dengan senang hati.Tak perlu tolak semua sekali makanan contohnya nasi.Swap it with oats or oat bread.Ini kes kalu anda mahu berdiet.Kalu pesakit diebetic juga mereka disarankan ambil makanan Low GI supaya glucose level stabil.



Remember , zaman sekarang orang muda 'pergi ' dulu atas banyak masalah kesihatan.Yang family history tak dak cancer ..tup-tup dia kena cancer..dan macam-macam lagi.Nak-nak kita perempuan ni..sistem badan kita sungguh komplex.Sebab?kita didesign untuk melahirkan,dan tahan segala jenis macam kesakitan..Jadinya kalu kita tak sayangkan diri kita sapa lagi yang nak sayang.Tul tak?
Makanya..Jaga kesihatan..makan berpada-pada and be wise.Pesanan ini juga untuk diri achik yang selama ni main hentam keromo makan semua benda seolah-olah esok nak mati dah.Itu salah sama sekali tau.Jangan tiru!

Till then gojes.. muah

Wednesday, April 6, 2011

-Down size me Please?-

Since i got not enuff money to joint marie france,or london weight management even buying expensive meal replacement..currently i am back to my old fashion diet programme...


hehehe,

I dont touch the rice..the oily food the red meat,...only fresh veggie and light meal such as cornflakes.and at night only plain water...hehehe.

It does reduce my weight up to 2kg in just two weeks.


Oh not to mention u have to do some light exersice as well such as dukung ur kid up and down.As for myself the 12 kg kid of mine enuff make me sweating.

so folks..in order to reduce the excess baggage u need to do extra work.Be determine.Be cool hearted to the yummy food, and try to lead your life to a healthy way.

Now i am still going ..and keep going to reduce this excess meat of mine ....with my own diet regime.
muahahahahahaha..

will update later.

Tuesday, April 5, 2011

Who Says?

To women out there,

This song is dedicated to u..Thank god suara selena gomez sangatla comel..so lagu ini sangat sedap didengar di kotak telinga saya..What say U..?
Remember u got right to be beautiful, feel beautiful,and have a beautiful life..
Biar apa orang kata..yang melalui semuanya..its you..Orang sekeliling hanya tahu mengata, tapi bila susah kita sendiri yang hadapinya..Dont give up ok darl?
U are a queen..in your own way.. :)

cheers!!

[Selena Gomez - Verse 1]
I wouldn't wanna be anybody else.
You made me insecure
Told me I wasn’t good enough
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else

Na na na
Na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na
Na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful
Who says

[Selena Gomez - Verse 2]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won’t let you touch the sky


Na na na
Na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na
Na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful

[Bridge]
Who says
Who says you’re not start potential
Who says you’re not presidential
Who says you can’t be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don’t pass the test
Who says you can’t be the best
Who said, who said
Won’t you tell me who said that
Yeah, oh

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful

Hujan

Bilamana...rintik-rintik air mula membasahi bumi,
Kadang-kadang begitu deras...kadang-kadang begitu lembut.....


Bila-mana hujan disertai dengan panahan halilintar dan ribut yang menggila..,
Rimbunan hijau bergoyang melambai-lambai seolah-olah mintak untuk diselamatkan..namun,
Mereka masih disitu dan cuba bertahan....



Bertahan sehingga Sang Mentari mucul kembali...

Yang anehnya, pabila sinar cahaya mula menyimbah bumi,
Seluruh alam mergastua ibarat lahir kembali, hijauan pokok begitu segar sekali,
Begitu bersih, begitu suci,
Kicauan burung mula kedengaran, bersahut-sahutan...
Seolah-olah ribut menggila, panahan halilintar yang bertalu-talu itu tidak pernah berlaku,...


dan rimbunan-rimbunan hijau yang melambai-lambai seprti meminta pertolongan tadi kembali berdiri dengan gahnya di bumi ini....


Begitulah kita juga.....
sebesar mana masalah yang datang menimpa,sehingga menyebabkan hati kita goyah sehingga mahu akur sahaja terhadap takdir....

Tapi seharusnya kita tidak buleh menyerah kalah..sebolehnya tulang empat kerat ini harus tidak dipersiakan..
Kerna pasti muncul bahagia di suatu sudut sana,
Asalkan sabar itu harus kita jadikan teman hidup,

Moga Alam terus mengajar kita tanpa putus asa ...

Monday, April 4, 2011

Mommy, daddy and son day out!!

Hi peeps!

since i havent update this yummy blog(its yummy according to me.hehehe),Actually i got loads to jot down here..Because last week apparently i was officially 27,(yeah babey!!another three years to go to hit 30.)

Not to forget Azryl completely can walk on his own when he reached 13 months old.Yeah that little pokemon of mine been bzz zooming here and there, in all around the house with his new ability.He walked super fast u know.huhuhu..a bit tirring for me..but overall this single mommy is super mommy remember?eheheh


Oh, another update is azryl completed his pneumococal vaCCine last saturday with minor fever after that.He is ok now i guessed. :).Still his thight is still need to be under supervision as he got This bengkak around the injection area.But not that serious.(I will call babysitter later for his update).

Another thing, azyl daddys managed to bring two of us to Morib!!yea!!For the record i havent been to beach for ages.And over there is quiet windy so it is perfect for me to play kites!!I havent played the kite for i dunno how many years?

Oh my..suddenly i missed my childhood so much!!

At that day it looked like i am the one who is over excited rather than my son..Because?I played and my hub babysit azryl,heheh...sekali sekala ape salahnye?

kan?kan?

Ok lah me tempekkan kat sini afew pictures ya?By the way peeps its good to be back and Happy monday!!