Subscribe

Tuesday, October 8, 2013

Kebaikkan Jamu seri dewi Malam

Hello ladies,

ya ibu ibu sekalian, amalan memakan jamu ini secara tradisinya memang diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu.Cumanya sekarang ada pelbagai vitamin sintetik dipasaran menyebabkan generasi wanita hari ini kurang gemar mengambil jamu.Ada sok sek sok sek mengatakan memakan jamu ini sudah ketinggalan zaman.Kolot.Sudah tidak relevant dengan gaya hidup sekarang.Tapi sebenarnya tidak benar yer?

Bagi ibu, ibu yang sudah melahirkan, percayalah badan kita yang dulu tidak seperti anak dara sudah melainkan kita buat major plastik surgery.Banyak urat urat putus.kembang dimasuki angin.Faktor pemkanan juga memainkan peranan utama dlm penjagaan dalaman kita seharian.

Jamu ialah satu persediaan herba tradisional.bila makan badan rasa hangat.Bagi ibu yang menyusukan untuk mengelakkan anak yang disusu cirit birit,bykkan minumair suam.dan hadkan jumlah pengambilan jamu.sebiji sekali dah memadai.

Me serius berjamu ni selepas melahirkan anak anak kedua me arwah adam mikhail.PAntang tidak la seberapa pantang sebab regimen ubat me yang melampau tu me tak amik jamu.After sebulan me amik nona roguy. Memang nona roguyantara jamu yang terbaik yang me pernah consume.

Tapi harga nyer agak mahal la jugak kan sebotol?Kebetulan la plak sahabat baik me awatif memperkenalkan jamu seri dewi malam ni ..terus jatuh cinta.Angin dalam badan keluar dengan jayanya.Badan terasa hangat.tak la lemau.

Memang superb la!terus me pergi introduce jamu ni kat opis mate semua.huhu.Masing masing rasi dengan jamu ni.Alhamdullillah..barang yang baik harus di kongsi ye dak?

Antara kebaikan lain yang terdapat dlm jamu dewi dara ini :

merapatkan otot2 rahim akibat melahirkan
* melancarkan pengaliran darah
* memberi tenaga / hyperaktif / megurangkan penat lesu badan
* buang angin
* meningkatkan nafsu syahwat (oopss!) :p


Jamu ini diluluskan oleh kementerian kesihatan malaysia dan semestinya HALAL.

huhu, mak bukan tauke jamu tau.tapi seorang pengguna yang berpuas hati.Disamping memakan jamu, tu elakkan minum minuman bergas semua.LAgipun manis dan gas memang tak elok untuk wanita kan?oh bagi yang  belum berkahwin pun boleh mkn.Untuk mengilangkan keputihan, menghilangkan bau badan tapi sebiji seklai jer. la yer?Banyakkan minum air suam. :)

Selamat mencuba. 





Tuesday, October 1, 2013

Kalu dah namanya artis

TU dia, heboh Che ta dirisik oleh zain saidin ..satu malaya kecoh.Ada yang suka, ada yang mengejek, tu la namanya lumrah manusia.Apa pun tak boleh.

KAhwin cepat salah,

Kahwin lambat salah,

Tak kahwin pun salah,

Kahwin banyak salah,

KAhwin laki muda salah,

Kahwin laki tua pun salah,

Kahwin dengan driver pun salah?

Pendek kata semua la tak betul kat mata orang. APTB!

Yang penting, haruslah diingatkan , kita manusia ni tak ada yang perfect.Mungkin ada sesetengah merasakan diri dia sempurna..So be it.Jangan kacau orang sudah.

Awak kata salah, tapi tu awak kata.Betul cuma di mata awak.Tapi empunya diri yang lebih maha mengetahui.Sebaiknya mendoakan yang baik baik aja.

Ada pepatah Inggeris yang mak petik dari FB "So u know me that well, which bill are u going to pay for me this month?"

So che ta..steady ek, ssemoga berbahagia hendaknya.Ada jodoh tak kemana. :)

Wednesday, September 25, 2013

Psss!... ada rahsia nak share.

 Entri ini mengandugi unsur unsur 18 sx.Adik adik dibawah umur hendaklah klik butang X di bahagian paling atas sekali kerana anda belum cukup umur untuk baca.hehehehhe.

Ok first and foremost,i think or i thought i was dah rasa dua dua jenis kelahiran, kelahiran secara pembedahan dan secara c-sect.Tho time adam akhirnya adam dikeluarkan secara pembedahan but i thot i felt the tense and pressure of labor pain naturally.

Hense, i thot my 'V' not as elastic as before.hehehe.U knew with the infections and other stuffs i thought my best friend is not her usual self anymore.For few weeks after i gave birth adam, my urine seemed uncontrollable.Plus the excess liquid that com with odor  which i cannot describe is so bad.I was on homeo medics a few months and ya, the infections kind of smell is gone but still i have the whitish liquid coming out from the Vee.huhu..And its irritates me so much!till i manage to find one superb maverlous solution..

"Susuk qalbu "

hahaha!nama tak bleh bla kan?But it is actually a tradisional preparation ,that comes in size of jamu.It is under brand of Jamu seri dewi malam.It needs to be inserts inside the miss v once every fortnight for major problem issue and twice a week for normal.Not just that it also ketatkanbahagian yang perlu k?hohoho.

First, when i insert after a few hours, memang terasa kering dibahagian itu..and the next few days..the absorption of the excess fluids come together everytime when u pee in a form of whithish tissue look alike.And The smell gone !My panty dry and i fell Fresh!!

My friend Awatif yang kenalkan this product to me and memang me jatuh cinta la...Sadly buat masa ni out of stcok plak,I dah suruh my friend reservedkan me siap sipa.Not that expensive only RM 40 jer.Ok la kan.As usual tradisional and natural remedies is the best.So kalu orang tua tua kata jangan tinggal jamu tu betul la sangat.Ada betulnya.And Ais pantang la .Ada betulnya jugak walau pun begitu bab ais ni me tengah berusaha sedaya upaya untuk berpuasa terus dari minum ais ni.hehehe.Basically my beauty regime is On.Sikit sikit la me start.I just want to feel confident and energize back my usual self.After all that happened, i just want to change a new perspective of life.

After all we only live once.Make sure that this lifetime is full with love. :)

Oh pada yang nak tahu what is susuk qalbu look alike?

Dont worry persediaan tradisional ini diluluskan kementerian kesihatan MAlaysia and Halal opcourse.Bau dia mcm minyak kelapa gitu.Oh me bukan tukang jual yer.Sekadar berkongsi barang yang ohsem ini.Tak tifu.Memang terbaik.Now i feel fresh sepanjang hari.Tak delah nak tuko tuko pantyliner jer kan.Takpayah pakai sudah. :).And Bonus?Cik abang bertambah sayang yo. :P