Subscribe

Tuesday, October 8, 2013

Kebaikkan Jamu seri dewi Malam

Hello ladies,

ya ibu ibu sekalian, amalan memakan jamu ini secara tradisinya memang diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu.Cumanya sekarang ada pelbagai vitamin sintetik dipasaran menyebabkan generasi wanita hari ini kurang gemar mengambil jamu.Ada sok sek sok sek mengatakan memakan jamu ini sudah ketinggalan zaman.Kolot.Sudah tidak relevant dengan gaya hidup sekarang.Tapi sebenarnya tidak benar yer?

Bagi ibu, ibu yang sudah melahirkan, percayalah badan kita yang dulu tidak seperti anak dara sudah melainkan kita buat major plastik surgery.Banyak urat urat putus.kembang dimasuki angin.Faktor pemkanan juga memainkan peranan utama dlm penjagaan dalaman kita seharian.

Jamu ialah satu persediaan herba tradisional.bila makan badan rasa hangat.Bagi ibu yang menyusukan untuk mengelakkan anak yang disusu cirit birit,bykkan minumair suam.dan hadkan jumlah pengambilan jamu.sebiji sekali dah memadai.

Me serius berjamu ni selepas melahirkan anak anak kedua me arwah adam mikhail.PAntang tidak la seberapa pantang sebab regimen ubat me yang melampau tu me tak amik jamu.After sebulan me amik nona roguy. Memang nona roguyantara jamu yang terbaik yang me pernah consume.

Tapi harga nyer agak mahal la jugak kan sebotol?Kebetulan la plak sahabat baik me awatif memperkenalkan jamu seri dewi malam ni ..terus jatuh cinta.Angin dalam badan keluar dengan jayanya.Badan terasa hangat.tak la lemau.

Memang superb la!terus me pergi introduce jamu ni kat opis mate semua.huhu.Masing masing rasi dengan jamu ni.Alhamdullillah..barang yang baik harus di kongsi ye dak?

Antara kebaikan lain yang terdapat dlm jamu dewi dara ini :

merapatkan otot2 rahim akibat melahirkan
* melancarkan pengaliran darah
* memberi tenaga / hyperaktif / megurangkan penat lesu badan
* buang angin
* meningkatkan nafsu syahwat (oopss!) :p


Jamu ini diluluskan oleh kementerian kesihatan malaysia dan semestinya HALAL.

huhu, mak bukan tauke jamu tau.tapi seorang pengguna yang berpuas hati.Disamping memakan jamu, tu elakkan minum minuman bergas semua.LAgipun manis dan gas memang tak elok untuk wanita kan?oh bagi yang  belum berkahwin pun boleh mkn.Untuk mengilangkan keputihan, menghilangkan bau badan tapi sebiji seklai jer. la yer?Banyakkan minum air suam. :)

Selamat mencuba. 





1 comments:

keturunan nabi adam said...

Ini sumer poyo.... haktuihhhh