Subscribe

Thursday, December 30, 2010

Baby Hatch Center. The First in Malaysia

(picture :Googled)

Some people may say that baby hatches will encourage premarital sex and reckless behaviour.

The baby hatch, located at 6, Jalan SS1/24A, Kampung Tunku

But me in the other hand, support this NGO orphan care to save the helpless child and babbies out there from dying in the mud, trash can, toilets and river.

In Bahasa Melayu Mode

Tolong la , saya merayu kepada adik-adik , kakak-kakak , abang-abang di luar sana,Jangan cuba perbuatan itu kalau tak nak menanggung akibatnya.Sedapnya sekejap je dik tapi akibatnya kaum hawa yang kena menanggungnya.Buat adik adik perempuan yang baru belajar erti cinta ni remember this "Men got nothing to lose but as a woman .we got alot of thing to lose."

Now , kalu itu terjadi jugak(Again saya bukan menggalakkan perbuatan itu dilakukan),dan akhirnya anda mengandung, jangan ambil tindakan terburu-buru, Baby hatch adalah salah satu cara untuk anda ambil supaya bayi itu diserahkan kepada pasangan yang telah lama meng- inginkan anak tetapi allah tidak memberi rezeki itu lagi.anak secara lahiriah dan fitrahnya adalah suci.Perkataan haram tak sepatutnya ditujukan kepada anak yang tidak berdosa itu.Anda yang bertanggungjawab melahirkan dia ke dunia.Jangan disebabkan perbuatan anda , bayi yang tidak bersalah itu diperlakukan dengan kejam.Apa salah mereka?Apa dosa mereka?

Ahli keluarga juga memainkan peranan penting, kalu ini telah terjadi, macam mana anda maki hamun pun tidak berguna tapi gunalah pendekatan yang positif.Bimbing anak itu agar melaluinya dengan tenang.Memang la kalu diikutkan cakap memang senang kerana saya tidak berada didalam kasut anda tetapi kalau kita juga menolak, akhirnya mereka akan mengambil jalan mudah dengan membunuh nyawa yang tak berdosa.Dahla zina itu satu dosa besar , ditambah pula dengan membunuh?nauzubillah.

Sekali lagi saya ingin mengajak semua pembaca, tak kira tua muda, sokongla badan NGO ini, buang perspektif yang mengandaikan bahawa jikalu anak ini dihantar ke situ kita akan mendapat aib besar.Tidak sama sekali ...kerana satu nyawa telah kita selamatkan dan amat besar ertinya buat bayi itu.

1 comments:

Charlie's Belle said...

Very much wanted to visit this. As address provide ya?