Subscribe

Wednesday, August 8, 2012

Abang Long bagi nasehat

:)

Semua orang mungkin buat entry hari raya preps sebab nak raya kan tak lama lagi..tapi tahun ni me mood raya nan-hado..preparation pun ala kadar sebab hanya semata beli baju anak yang baru and sebalang dua kuih..jadi makanya tak ade la entry prep hari raya kat tinta hati ni.hehehehe

So me nak cerita bab bebudak berdua nila..sorang dalam perut sorang kat luar..Dah boleh panggil abang dah..tapi me tak bahasakan azryl abang pun lagi.Selalunya me panggil nama dia je.Al-kisah..azryl memang suka bertinju dengan me, bukan dia kesah pun adiknya ada kat dalam perut.Kalu tengok kung fu panda 2 tu siapla me..memang kena hadang perut dengan bantal and tak boleh leka langsung.Last last me panggil dia.."Azryl meh cakap ngan adik meh" sambil me tarik tangan dia letak kat perut me.Dia biarkan aja..pastu, me sambung lagi " Azryl cakap dengan adik macam ni...adik jangan nakal tau"..dia pun ulang cakap me..(yang jelas dengar "adik...nakal tau..).. +___+
Me tambah lagi"JAdi good boy tau)..dia ulang"boy tau..)

hehehehe..jadilah..(Tujuan utama nak biar ada bonding between abang dan adik supaya tiada isu jelous di kemudian hari).pastu dia cium perut me and sambung main balik..Adeh la anak ..Nak marah memang kekadang tak jadi sungguh.Sebab budak tembam tu sungguh cepat buat hati mak dia cair.Semoga azryl jadi abanh yang terbaek untuk adiknya nanti..Dua-dua anak mummy selalu mummy doakan supaya menjadi anak yang soleh :).



Abang long permata hati mummy


Semakin Booolat







 :)



2 comments:

Hanani said...

abang long comel..dah ada adik nanti mesti lagi syok bergusti...

yoon da-hyun said...

HELLO SIS :) comel oh itu budak :) heee ~ btway , im new here . follow u done , hit me back :))