Subscribe

Thursday, August 9, 2012

29 weeks..tik tok tik tok!

Masa terus terbang dengan lajunya..sedar tak sedar dah sampai sepuluh malam terakhir ramadhan dan me pun dah masuk ke trimester ketiga..Puasa?Masih lagi mampu..cuma penat ajalah..Huhuhu biasalah kan badan dah berat.and tak nak tayang muka pun.sebab ?sungguh tak sememeh.Kembang sana kembang sinun..Tak kose nak tengok pun kat cermin..Oh my..body!sob..sob..

Mak tayang gambar perut jela ye?nanti scroll kat bawah entry ni ye?Persiapan menyambut putera kedua ni adalah sesikit.Macam tilam,cloth diaper, baju bajan sesikit..sebab barang yang important macam breastpump dah ade.Cuma set pantang aja dengan bengkung tak beli lagi.Rasanya me still nak amik pytonatal nona roguy tu.and tungku rasanya tak bestla tungku moden .Nak batu jugak.tukang urut pun belum cari lagi.

Me juga buat research sedikit sebanyak cara melahirkan bayi dengan lembut.Maksudnya tak nak ensi-tensi..gentl birth la orang putih cakap.Kali ni me nak percaya yang body kita memang de-reka untuk bersalin.Me nak baby ni..take own sweet time untuk dia keluar nanti.Pokok pangkalnya mintak dipermudahkanlah segalanya, :)

LAst but not least meh la me tayang perut berumur 29 minggu ni..hehe.

Agak besau tapi mak boleh jalan laju laju lagi.Ini mungkin sebab sorang-sorang handle semua benda.Gamaknya lipas kudong la kita.hehehhe.Tak tahula bila dah 36 minggu nanti macam mana.HArapnya kesihatan ini terus mengizinkan..demi putera sulong dan putera tengah.Putera ketiga ?ha lagi tiga tahun.hehehehe.

2 comments:

Hanani said...

wah, perut lin boleh tahan besar..nani pun macam dah besar je nih..tak taula kalau dah sarat nanti besar cane..

linziana said...

tu baru perut nani...tu belum muka lagi..huhu..