Subscribe

Tuesday, July 31, 2012

How i knew i was pregnant lil 'a'

Kita flash back sikit yer..hehehe,

Sebenarnya memang me inginkan second baby before reach 30 and tak mahu gap between azryl and adik terlalu jauh.5 tahun bunyi macam ideal..but bila fikir long term..sepatutnya bila umur 35 tu me dah boleh rancang diorang punya education and future..KAlu boleh umur 40 tak maula me kilik anak kecil lagi hohoho...Sebolehnya time tu kita dapat simpan dana untuk mereka belajar.Higher education bukan murah wooo..And semestinya kita hanya mahu yang terbaik buat anak-anak..(LAgipun husband i time umur i 40 dia sudah koff..koff 50 y'all, orang kata tu udah udah la wat anak..dok atas tikar semayang wat amal lagi baguih) heheh.

Jadi bila azryl mencecah umur dua tahun hari tu me cakap la dekat husband...lets try for the second baby..Dia agree sebab azryl agak besar..And usaha pun hanya bermula sekitar tahun lepas sahaja.Nilah kisahnya..bila mula menharap and tetiba cik 'p' mai menjengah hampa..u.Memang period me tak regular..and cycle pun tak konsisten.Dengan Husband yang 2 kali sebulan ja mai jenguk,rasa-rasanya nak letak harapan besar tak?Opcoz la tak..Tapi me percaya kalu DIA nak bagi tu pakai la pil perancang ka, implanon ka, iud ka, kun fayakun..lekat aja.

Then tiba bulan satu,azryl bakal dua tahun...and time tu me tak letak pun harapan tinggi menggunung,me ingat lagi time hujung bulan satu, husband datang..kitaorang p makan ..relaks-relaks layan azryl naik motor(Pinjam motor kawan husband)pusing-pusing bangi.hehehe.Ye time tu perasannya sungguh tenang. and pabila bulan dua menjengah azryl pun cukup dua tahun pada tanggal februari 12,i supposed to welcome my dearest miss p, tapi tak datang..oh well what do u aspect?period tak regular..Tapi selang 2 hari macam tu,i didatangi mimpi pelik and yet rasa macam betul jer..i melahirkan anak !anak perempuan disambut oleh husband i sendiri.the baby face so cute..with tiny little rose lip.rambut lebat..Bila terjaga..rasa cam tak puas.hmm..ok..so i decided to wait 2 days more.then on 16th, time to dah delay 3 hari,supposed dia datang 13 haribulan, i decided to buy cheap chepa pregnancy test kit.There is two very faint line but i dont want to 100% believed that i was pregnant at that time..i tunggu lagi sehari,and beli yang mahai sikit..ada double line.HEhehehehe,faint but enuff to tell that i am going to have another baby.I tak confirm kan dengan scanning till i agak my baby berusia 8 weeks gitu.I ke klinik biasa only to confirm it.Hehehe..time tu nampakla heartbeat dia.Husband i bitau after the second test,and opcoz dia suka.I tot i was expecting a girl since time mimpi tu i bersalinkan secara normal a cute baby gurl..But it turned out to be boboboy.hehehehe.

Begitulah hendaknya..Memang betul, kalu dah tersurat time tu kita akan pregnant , husband tak dok sekali pun buleh ja lekat.Rezeki, Ajal dan Maut dah tetulis sejak kita berusia 16 minggu didalam rahim ibu kan?

Sekian..

1 comments:

Hanani said...

terharu baca entry lin yg ni..