Subscribe

Tuesday, July 17, 2012

Between Baby "a" and Abang Azryl

Salam sejahtera,

:) ..senyum dulu sebelum membuka bicara,hehehehe..
Oklah kali ni me nak merapu pasal betapa berbezanya pengalaman sewaktu membawa dua orang putera ini..

Azryl:

1.Awal trimester dimulai dengan selera makan ya hampun..every month naik 3 kilo dengan jayanya.

2.Tiada mabuk langsung cuma mengantuk ya hampun di tengahari.

3.Bengkak kaki awal sungguh seawal 5 bulan.Seb baik bukan toximia.

4.Pendarahan yang agak serius di awal pregnancy.Sampai 4 bulan lebih ok.Azryl memang miracle...
   Me dapat cuti 2 minggu sebab itu.

5.Suka makan buah mempelam.Hehehehe.Azryl sampai dah keluar memang suka buah pelam ni.

6.Kalu orang tengok time me pregnant 6 bulan haritu, orang tak percaya, me masih memanjat sana sini, gigih mengusung barang sana sini..macam tak pregnant langsung.Time tu i siap kena p site lagi wokey?

7.Jerawat yang teruk di muka dan badan

8..Bau badan macam bau bapak azryl.Busuk!huh!hehehehe.

9.Pergerakan azryl di dalam perut hanya dirasai bila mencecah 22 minggu


Baby'A'

1.Selera makan ade cuma bese-bese aje.tak la macam azryl

2.MAbuk di awal trimester.Serius tak buleh bau kari, sambal,huhu..kompom loya.

3.Tiada pendarahan langsung.
 
4.Mengantuk tu ade cuma tak selalu

5.Wah!kali ni siksa nak bawak badan..6 bulan mak dah semput woo...Probably kena handle toddler yang kemain lagi aktifnya.Nafas mak pendek wokey?

6.Kali ni me kalu makan buah epal tu nikmatnya la..macam me makan buah pelam kat azryl dulu.hehehe.Sekrang buah pelam tu bese-bese aje.TApi kalu epal.hmm tak cukup satu biji..nak dua biji.Epal plak epal yang kecil jer bukan fuji epal.

7.Jerawat di muka tiada.Di sekeliling dada jer jerawat tiMbul.Peliks.

8.Bengkak kaki pun tak la seterul azryl dulu..6 bulan baru dah kembang jari jemariku.

9.Pergerakan baby dirasai seawal 16 weeks lagi.hehehehe.

Nanti dah masuk third trimester..me update la lagi yer..

*Apa yang me dapat simpulkan dari perbezaan kedua-dua pregnancy ini..sudah tentunya dua-dua akan mempunyai signature karakter nya yang tersendiri..dan me sebagai mummy kepada mereka haruslah menjadi mummy yang seadilnya tanpa prejudis terhadap mana-mana anak.Itulah doa me.Sebab satu..mereka berdua datang dari rahim yang sama..dan minum susu badan yang sama..

huhuhu..Insyaallah nak..kasih sayang mummy terhadap kamu berdua sama.Tiada sekelumit pun mummy akan kurangkan.Kamu berdua sayap kanan dan kiri mummy..muah.muah.muah.

Smapai kita ketemu lagi yer? :)

1 comments:

Hanani said...

nani pun beza pregnant yg 2nd time ni dengan Kasih dulu. Papepun semoga semuanya selamat