Subscribe

Wednesday, July 18, 2012

Cramping Leg During Pregnancy




On your usual snooz time..tetibe di malam hari menggerekot badan menahan urat yang tetibe kejang..Its normal during pregnancy as itu tandanya we need more calsium since the baby inside took the calcium from our body.In new obimin punya ingredient memang dah ada calcium lactate..tapi kalu still jadi juga, increase milk intake .I knew some mommies aduhai nak telan susu macam berchenta sungguh.Mungkin boleh makan cheese,or minum susu kotak dutchlady ke, milo ke, ..If nak amik calcium pills must consult doctor first.

Kalu cramp terjadi..try luruskan kaki jugak and tolak tapak kaki ke belakang.Ala-ala nak wat stretching gitu.Seeloknya jangan bagi kaki kita sejuk di malam hari..and jangan menggeliat terlalu kerap.huhuhu.

Walaupun tidor malam kita terganggu but remeber this,there is miracle in your tummy that growing each day healthily and tak sabar jumpa parent dia.hehehe.Cramp leg is not big matter compared to the miracle that HE gave to us.So mommies, jangan risau kalu cramp berlaku yer..normal untuk prempuan hamil.. :)

4 comments:

Hanani said...

2 hari lepas macam nak kena cramping leg. start dari hari tu every nite tido pakai stoking

linziana said...

Hehe, me tak suka pakai stoking..rimas la pulok.Pakai selimut pun kekadang ade jugak jadinya.Tapi second pregancy ni tak pulak lin kena.Azryl dulu ..ayo selalu hampir setiap malam kena

Zana Adieyza said...

org selalu citer cramp masa mengandung.. tapi kan, zana ni dari zaman remaja mmg senang cramp x kira masa.. pantang sejuk, mesti cramp.. pantang x selimut, mesti cramp.. berjalan lebih wktu siang, mlm mesti cramp..

org kata kurang kalsium, kena minum susu.. tp zana minum susu, tido pakai stokin & berselimut pun selalu cramp.. kalau ada rezeki mengandung mcmne la kan?

linziana said...

zana, anatomi perempuan ni pelik sikit.Badan zana kena selalu panas la maknanya..mukin epidermis kulit zana nipis..jadi urat senang nak bagi reaction sejuk..kalu pregnant nanti kena berstokin jela selalu..huhuhu