Subscribe

Tuesday, February 22, 2011

Nurseri dan Pengasuh?Manakah Yang Lebih elok?

Morning peeps!


Yesterday , i had to take emergency leave as my hwang tejha down with fever(Not that serious ...as he only received flue and cough.the main visit to his paed is because the mmr injection that he should take as soon as he reached a year old).He was brave yesterday because as soon as the needle touch down to his chubby thigh, he didn't even scream.Good boy).Alhamdullilah after the injection he dont get fever at all.so i am back buzzy and buzzing at my office.


Enuff said...

Ok Seperti tajuk diatas, as a working single mother , me always dilemma.Sewaktu azryl lahir, i am scared to send my only newborn to the nursery.Reason?saban hari dikejutkan dalam berita yang bayi mati tersedak susu, bayi didera oleh pengasuh taska even raped and di kidnap from taska wokey!!gila seram.

Chances untuk newborn hinggalah ke peringkat todller untuk mendapat penyakit berjangkit sangat tinggi bila di nurseri..Makanya me memutuskan untuk tinggalkan azril di rumah pengasuh.Bukan 100% ok namun tiada kejadian tak diigini berlaku macam terjatuh, lebam sana sini ..dan azryl nampaknya sesuai dengan pengasuhnya itu sehinggalah sekarang.Alhamdullilah.itu tidak bermakna azryl tak demam dan sakit..asal ada je anak orang lain sakit..seminggu kemudian bersiap-sedialah azryl mesti kena tempias jugak.huhuhu.......Takpelah...me tak kisah.Asalkan azryl cukup selesa disitu yang sesikit tu me tutup mata.

Berbalik pada soal nurseri tadi..me lebih prefer nurseri yang bercorakkan montesori..Dah sah-sah harganya pun mahal kan?Ha di bangsar..ada sebuah montesori yang harus dibayar 5k per month wokey!!terbeliak mata den bila melihat harga yang perlu dibayar tuh...hoho tak mampula den.Kalu setakat 4ratus ke lima ratus tuh buleh la lagi.


Makanya niat itu terbantut di tengah jalan kerana?terpaksalah ukur baju di lengan sendiri...Namun yang demikian ada taska yang bercorak playskool yang mana sesuai untuk todller yang berumur dua tahun ke atas.Ini within my budget la..as bila azryl dah berumur dua tahun , me bercadang nak hantar dia ke playskool.biar dia belajar berkawan.Lagi pun time tu rasanya dia dah faham instruction makanya mudah nak handle dia.So me dalam proses mencari dan survey which one is better..

As for now..let him stay at his babysitter dulu...hehehe.

2 comments:

Dayu said...

dah besar mcm azryl mmg bagus gi playskool la
boleh bersosial skit
nak try ke lin yg JKR punya tu
so far tgk toddler ok je
cha pun getting better lah
they are improving...

kalau berminat nak gi tgk..let me know k

linziana said...

dayu rasanya macam nak try nanti...sebabnya azryl sepatutnya belajar..dia suka kawan baru.in terms of sosial(walau malu nak cakap tapi ada harapan jadik hero bunga,,waaaaaaa takut mak).pandai mengurat baby gurl...aiyo..end of this year cadangnya nak hantar playskool