Subscribe

Monday, May 28, 2012

MGGT and Blood Test

Hello!

Pembuka minggu ini me ingin mulai dengan hati sedikit gusar kerana hari juaamt ni me akan buat ujian diabetic dan ujian darah.My pre-pregancy weight dikira kategori obes and sejarah kelahiran yang lepas azryl agak besar,Jadi untuk mengelakkan komplikasi sewaktu melahirkan adalah penting bagi ibu mengandung untuk buat ujian air gula ni.Dan ini juga merupakan kayu ukur berapa kali lagi me boleh beranak.KAlu Mggt ni negative alhamdullilah, buleh la bersalin normal,kalu positive?kemungkinan untuk merasai c-zer sekali lagi adalah tinggi.So me pray for the very best.Setakat ni kesihatan adalah baik.Mungkin sebab hari-hari me turun naik tangga flat rumah setinggi tiga tingkat.Tak la tinggi sangat namun kalu azryl berfiil mahu berdukong takker semput namanya.Ibarat bawak turun seguni beras dari tingkat tiga wooo.huhuhuhu.Berpeluh wokey mak.

Doakan me dan baby dalam perut baik-baik aja yer kengkawan?muah!
2 comments:

shaliza said...

Saya doakan..insyaAllah baik2 saja. Rasanya sekarang mmg semua ibu mengandung nak kena amik ujian air gula tu kut kalau umo dah lebih 30th..huhu. Saya belum pernah lagi.

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang