Subscribe

Wednesday, June 22, 2011

Car Seat..It is a must for Infant and Todler

Hi gojes mum!

Ape Pendapat u olls tentang Car seat nih?
Ade sesetengah mengatakan tak perlu sebab buleh riba..tak pun anak tak mahu dok dalam nya.Meraung raung..Tapi rasa adil tak kalu kita pakai tali pinggang keledar tapi anak kita ,kita riba?rasa cam logik tak?


Bagi me as a working mum yang selalu mengheret azryl ke sana ke mari...me dah ajar dia dok dalam car seat semenjak dia infant lagi.lantak la dia nak melalak sampai pecah anak tekak me tak kisah janji mu selamat nak.Bior mu nangis dari mummy yang nangis.

Huhuhu....setelah di trained berulang kali akhirnya bila dia nampak car seat..dia tahu nak jalan..dan merelakan diri dia untuk diikat.Senang hati mak.heheheheh.

Kalu dekat over the sea..kompomla mat salleh kat sana titik beratkan tentang perlunya car seat ni.Memang kena invest sikit.Tapi kena jadi bijak juga dalam berbelanja ..macam tunggu factory sale ke...mother care sale gile-gile ke ha time tu buleh beli.kalu pegi menonong masuk kedai time tak dak sale, rabak poket bapak-bapak anak-anak.heheh...

Al kisah time me pregnant dulu me tak belipun carseat tapi me request kat company kalu buleh me nak car seat as a present jadik depa tak yahla sesusah bagi hamper besar gedabak yang sama reganya macam carseat tuh.hehehe..Permintaan me ditunaikan..
dapat la car seat mydear yang cam gini ghupanya...





(credit to uncle Google for the Picture)

Tapi me punya warna merah...hehehe

Pehtu Azryl dah pun menginjak ke setahun lebih, kaki dah panjang..badan pun sama ..makanya kenala berpindah ke booster plak.Ha yang ni me beli sendirilah..kebetulan last friday mother care sale besar-besaran..carseat ni 50 percent plak tuh diskaunnya..turun punya turun dapat seratus lebih jer cap graco.ha apa lagi me pun sembat je lan..entah bila la plak nak buat sale macam tuh.Buleh plak me tengok rega model yang sama tapi color baru kuar..mencanak sampai 600?tuh memamg kompomla me telan air liur je..takpela model sama color je lama ..warna hitam..seperti ini





(credit to uncle google again)


Jadilah kan daripada tak dak langsung..luas sikit untuk dia.maklumla dah jadik anak bujang dah en azryl me nih..asal dalam perjalanan dia selamat udah..


Makanya me nak ucapkan selamat berbelanja dengan bijak yer mummy-mummy sekalian..heheh.Keselamatan anak harus diutamakan.Pesanan ini me tujukan untuk diri me yang sentiasa on da go nih dan untuk mummy-mummy yang senasib dengan me. :)

3 comments:

waalllaa! said...

bagus pakai car seat ni utk budak2.. selamat sikit..hari u kakak saya n husband bawak la 2anak dia kuar..kakak saya letak seat anak sulung dia kat sebelah tempat driver.. so kakak saya n anak kedua dia duk kat belakang la.. nak dijadikan citer, masa on the way back tu, diorg accident, ade kereta lain keluar dari simpang tak tengok kereta kakak..so mmg salah org yg langgar tu la.. dia langgar kat pintu kereta kt bahagian driver.. n nasib baik anak buah saya tu duk dalam car seat ..kalau tak mmg tercampak dia..sian plak..nasib baik sumer selamat..penting car sea tu..supaya diog boleh duk diam2 n untuk elak things become worst bila jadi pape yg tak diingini.

linziana said...

subhanallah seb baik tak ade ape..aduh gugur jangtung me bila baca..

Tula biar diorg menangis dari kita yang menangis..

waalllaa! said...

ha ah..mula2 tu mmg diorg akan menangis taknak duk atas car seat tu..abaikan je..lama2 nnt dia penat nanges dia tido la tu.. nnt lama2 akan terbiasa kan..hehe take care