Subscribe

Tuesday, October 12, 2010

Blog under construction

Hi peeps!!

Surely ramai yang tertanya-tanya manala perginya blog empunya diri ni..dengan blog nye sekali not found...

Actually blog ni under construction as i feel to give more of myself in the blog.It should be represent me, myself , my personality in this blog.And I pun bagila kerja meng makeoverkan blog ini kepada insan yang tahu selok belok IT ni.


Kerja dia menarik cumanya sebagai seorang yang berbisnes customer satisfaction should come first.To be honest 3 weeks before puasa i asked her first would u be able to do my blogmakeover or not?She answer "YES".and i straight away paid wokeh....without hesitation.

But the outcome after that was sooooooooooooooooooooo bad.Bukan i nak memburukkan orang melayu cuma nyer blog ini "hang" for about two months.I pun faham dia buat blog makeover ni secara sambilan...and kerja lain menuntut tenaga nya 100% pun i faham kerna i pun bekerja jugak.Tapi itulah kalu awal-awal kata tak buleh buat kan senang .Ini setiap kali mintak feedback kalu tak dua tiga kali hantar email tak berjawabla email i.macam i mintak sedekah la pulak walhal dah bayar .Sampai satu tahap i dah give up.halal jela duit yang dah bayar tu..cuma i nak blog i ni di upkan balik jer.

Haish.......


Moral of the story : Buat ikut kemampuan kalu tak buleh cakap awal-awal.Bila dah berjanji kenalah kotakan ...tak baik buat customer tertunggu-tunggu , ternanti nanti macam tunggu bulan jatuh ke riba.

5 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Hehehe actually, ibu pun tgh MENANTI2 ni.. tapi mcm u jgk dear.. Menanti bulan jatuh ke riba.. Duk gantung gitu jer.. Nak ckp susah.. Tak ckp pun susah.. At least give feedback kan.. Bkn senyap gitu jer ble kita email or tanya, baru berjawab.. No inisiatif utk bertanggungjwb bagitau sendiri.. Masalah bkn pasal DUIT.. Mmg duit dah dibayar, cuma bila kita letakkan kepercayaan & PENGHARAPAN pd sesorang.. Kesan nya trlalu dlm bila diperlakukan mcm ni.. Minta kita faham kedudukan dia.. Okeh!! Cuba dia pula memahami kedudukan kita.. At least bagitau sebab musabab tnpa kita rasa tertanya2 sendiri dan mengharap setiap hari kan.. Neway!!!! This blog makeover nice.. Sejuk mata memandang.. Tahniah dear!! U dah dapat BLOG TEMPLATE u.. Uwawawawa ibu ni bila nak dapat ntah.. Tak kan hari2 nak anta email.. Jawabnya, NANTI SAYA CHECK PROGRESS STAKAT MANA.. Adoiiii!!!!!

linziana said...

La...rupanya ade jugak yang terkena macam i...ibu Aqil...mula-mula tu macam dah give up dah ....peh hantar email berkali-kali macam mintak sedekah barula reply sekali.alasan memula bz kerja tak sompek , pehtu laptop jamm and the final one dia kena admit kat sepital.at least bitau la ini sampai berbulan-bulan takdo jawapan..buan den tertunggu-tunggu.sedih tul.

Rasanya ibu aqil bagila kata dua kat dia tak salahpun sebab ibu aqil is customer...
dia tak leh nak memarah sesuke suki tul tak

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

dear.. ibu masih x terima template ibu.. dah bg kata dua, still nak dia designkan.. skrg dia tulis dlm entry dia dah tak sebz dulu minta siapa x dpt template lg email pd dia.. tp ibu email x ada balasan.. tgglkn komen pd entry dia 2 dia x approve trus reject.. mcm mana nak buat ye.. dear anta email macam mana yg boleh dpt template 2?? atau ibu tak tegas kot ye..

linziana said...

ibu, adakah ibu hire orang yang sama dengan saya bu?Macam ni memula tu daya hantar email "bila boleh siapkan template me as its been three weeks no reply from u?"i even call and sms her.hehehe.Sebabnya bu, bila dia bg quotation i tak tanya pasai pe mahai sangat.terus bank in.So i aspect benda yang sama dari dia.Last sekali selepas raya pose pun tak ade reply dari dia i cakap macam ni" I dont care bout the money nor i care bout the template just bring my blog back thats all as dia dah 'hang kan blog saya almost two months.Bukan saya tak faham dia bzz sebab saya pun bekerja ye dak?jadiknya al kisah suami dia yang upkan blog ni and i couldnt be bother to reply his email.Nak pakai template ni pun macam tak syok dah....entah la ibu..good luck Just pertahankan hak ibu.kata kat dia kalu tak buleh design refund.and ibu cari orang lain.

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

yes dear... mmg owang yg sama.. designer yg sama.. sah2 sama.. hihihihihi TQ dear.. ibu akan pertahankan hak ibu.. sbb dah berhabis duit kan..