Subscribe

Saturday, December 8, 2012

Stabilkah aku?

Belum...belum sepenuhnya....hatiku masih lg rapuh..masih lagi blm kebal terhadap keadaan sekeliling..bila mana aku melihat baju adam, bila mana aku melihat wajah abang sulong nya yang persis wajahnya mcm adam...aduhai hati bertabahlah...demi azryl...


hari hari yg aku jalani setiap hari memang seperti biasa..melayan kerenah azryl yg pelbagai ragam itu...namun tak ada satu haripun yg mana air mataku tidak tumpah...ia pasti jatuh berderai walau tanpa dipinta...Sesungguhnya aku masih blm pulih dr trauma ini..kalu la dr klinik sakit mental tu tahu keadaan aku mcm ni,mesti dia panggil aku balik..

Me rasa me tak ceritakan lg tentang sewaktu di hospital , me dirujuk di pusat sakit mental kerana ianya seperti keperluan bg me yg baru kematian anak.Yg boleh me katakan klinik tu horror bebeno..rasanya dr kat situ pun mental jugak.udahla klinik luar hospital,kena naik ambulan ke sana...dgn kaki bengkak,dengan luka czer sepanjang lengan me..perjalanan sungguh siksa ,perit dan sakit yg amat.
Sampai je..kena tunggu..sambil tu..me pandang kiri kanan penuh kelibat banduan..ade perempuan meracau..apek yg berckp sorang sorang...oh my...me terpinga-pinga..Ape depa ni ingat aku dah mental ke?

they shouldn't consult me at that place.Jumpa counselor or ustaz or ustazah much much better then dr mental.Why i said dr mental?at first i buleh terima all the questions yg ditanya.. but at the last conversation,he asked me,"u ade dengar suara-suara tak?what suara i asked back..and he asked again..u ade rasa mahu bunuh diri?ok thats it..ini ridiculous.I said to him..dr, my c-sec scar is enough to kill me if terbukak because is huge and painful as we talk now.futher more i got another kid to take care..kill myself is not an option at all.the dr keep quiet.Me naik hangin sungguh.Dah la me tak buleh control pee,the tempat jahit so painful,i pakai pampers pulak,i cant walk...u asked me stupid question.seriously me bengang sungguh!I said it is normal for a mother who cried because she loss her son..normal feeling but me tak la sampai nak bunuh diri.....


After that he called my husband and asked the same question..My laki pun bengang jugak dengan soalan tu...adeh...that one is a terrible experience at Gh hospital..


Walau emosi ku tk stabil namun akalku masih lg buleh menaakul yg mana buruk dan baik..dan skrg azryl adalah keutamaanku...wahai kekuatan hati datangla..agar diri ini terus kuat dan kuat bg menempuh hr-hr yg mendatang...

3 comments:

Hanani said...

ish, apa punya doc tanya soalam camtu..kalau Nani pun bengang jugak..

shaliza said...

Apa perlunya dirujuk sampai ke situ...aduyai. Peliknya procedure GH....kalu saya pn bengang jugak..

Maria Rajab said...

la...sepatutnya diorg just arahkan kaunselor dtg jumpa lin dan tenangkan lin..tak perlu smp ke spital mental kot..