Subscribe

Wednesday, November 30, 2011

Hasil Yang Memberansangkan dari Pediasure Complete

No more Cough!

Weight gain yang sangat memberansangkan bukan obes yer kengkawan, tapi chubby di tempat yang sepatutnya.Selera makan dah ok since sakit hari tu.Semakin riang gumbira dan banyak bercakap walau sedkit sahaja yang buleh me faham.

dia lebih cergas dari biasa.Bagi ubat yang berbentuk pil pun ok (since azryl masih lagi on dexamethasone).Hanya campur didalam susu ini dan ready to go.


Kalu apa persoalan seperti..:"Eh susu mahal ni?ko takpe la gaji banyak.Jawap me(alhamdullilah gaji banyak...(ORANG DAH KATA KITA AMINKAN AJAwalu tak banyak mana pun-kata-katakan doa?heheeh))- hujung bulan i sangkut jugek seprti yang lelain.


dan kalu ada yang bercakap seperti ini: (Kau promote la susu apa pun susu ibu tetap yang terbaek)-betui!tapi anak saya sudah tidak mahu menetek dan minum ebm bila dia berumur 14 bulan aritu.

Dan lagi : "Bukan semua susu sama je ke dari lembu jugak."Jawap me: meme dari lembu, cumo kontent dalam susu itu yang membezakannya.Tak semestinya mahai tu baguih untuk anak kita ..dan tak semestinya murah itu sesuai untuk anak jugak.Analyze body anak anda dahulu dan decide susu mana yang sesuai dengan anak dan poket anda.(try and error).Bagi azryl dari susu mahai ke susu sederhana mahai..me dah try..Cuma dia prone to get sick easily.Sampai habis MC mak wokey?faktor pemakanan juga jadik satu hal as me tak selalu buleh pantau dia makan makanan yang berkhasiat 24 7 as me pun bekerja.Bila time cuti plak dia mogok tak nak makan nasi dengan me.Susu la source vitamin lengkap dia .And thanks to pediasure , dia sudah mahu makan buah tau!dulu...harem..semua di reject mentah-mentah.sudah buleh makan ayam,pokoknya me tak pening lagi dengan soal makan dia.Perut pulak sentiasa bolat dengan jayanya.



Tak caye?mai tengok muka si teruna bolat ni:


Tudia!Apom feveret mummy dari pandangan sisi.






Ni plak pose sebelum tido.




Last but not least its munching time!makan roti red bean paste.






Ya sebagai mummy azryl me puas hati with this milk.Semoga dia sentiasa berada di dalam keadaan yang sihat senantiasa.

:)


Me harap dapat membantu buat ibu runsing seperti me yang dah tak larat nak turun naikturun naik sepital sebab anak sakit.Kualiti kerja kena jaga juga.Dah asyik cuti camno increament nak naik bagai air paip tul tak?Anak sihat, cergas gumbira..hati mak senang banget. :)

8 comments:

Moonchild said...

wah..memang naik ek..br lagi kn die amik pediasure tuh..bape week dh leh nmpk kesan nih?

bagusnye..me tetibe jer rase cam nk try jugak..hehe

Jaa said...

erm, doc dietitian for my son pun ada syokan susu nih tp saya jer belum try lagi.. duit x berapa nk ada ler...tp memang nk try beli jugak sb my son susah sikit nk makan...pediasure kan ada macam2? azryl minum yg mana ek? yg complete ker?

Salina@IbuAqil said...

Camna rope susu ni dear?! Tringin gak nk try.. ;)

linziana said...

Moonchild-dear azryl baru minum tiga minggu.Me risau jugak dulu takut dia sembilit ke apa.Nampaknya dia rasi.Bagi yang susah makan nasi dan selalu sakit, tak suka sayur ini susu terbaik,:).Try tin kecil dulu.

Jaa-azryl minum pediasure complete .duit memang faktor utama.To be honest lalink, me dah tak soping baju sendiri.semua ke susu dan pampers azryl.Kalu rasa berat cer bagi time kat rumah jer.Kat babysitter pakai susu yang dia bese minum dulu.Buleh save sikit macam me.Kat babysitter dia minum dutchlady, kat rumah baru pediasure.Tak la mengah sangat.



Salina-Mummy aqil cer sekodeng post lin yang tajuknya Pediasure for picky eater.Lin dah tempekkan gambornya.Azryl minumpediasure complete.perisa vanilla.Kompom sedap sedap maknya azryl nih dah gatai rasa.Rasa cam vanilla aiskrim :).hehehe

Lina said...

Babe, thanks for replying my sms asking about pediasure.. if kat comment box ni, mcm xpuas plak.. hehhe.. berkobar-kocar rasanya nak beli pediasure.. yup, kopaklah lps ni, but for the sake of our child, terpaksa lah kan.. thanks again babe!

linziana said...

lina-Takpe..kita berusaha la kan?Asal anak kita sihat hati kita senang..and harapnya aleesya pun lepas ni kurangla sakitnya... :).

sue admi said...

Baru beli arini. Harap ank selera la
www.organichana com

sue admi said...

Baru beli arini. Harap ank selera la
www.organichana com